tirsdag den 2. juli 2013

Mit andet tipoldeforældreparHun er dybt koncentreret om sit arbejde, striketøj? Han sidder på sin trillebør. Jeg har lånt billederne af en slægtning. Det er hendes farforældre og mine tipoldeforældre. I løbet af deres ægteskab fik deomkring et dusin  børn. Jeg er oldebarn til en af deres døtre. Tipoldemor Ane Margrethe kom fra Skagen. Tipoldefar Niels -Christian boede i Elling nord for Frederikshavn.
Han ernærede sig som stenhugger. I min fantasi var det noget med gravstene. Virkeligheden var en anden. Han huggede sten til brosten og måske fundamentsten til Frederikshavn Kirke. Et view dukkede op i min hukommelse: Min morfar fortalte om sin morfar at han havde været med til at lave den vej som vi kørte på.
Min tipoldemor levede 1859-1941 og tipoldefar 1850-1937.

3 kommentarer:

  1. Jeg nyder dine billeder, og beundrer de mennesker meget. Ikke så meget pjat dengang...man gjorde, hvad man var nødt til, og accepterede hvad der kom til. Og læg så lige mærke til, hvor gamle de blev. Ikke noget med motionscenter der !!! Og kosten bestod af god gammeldags DANSK mad efter årstiden !!!


    SvarSlet
  2. 12 børn! Din tipoldefar var en hårdtarbejdende mand. Bortset fra det: Fin orientering!

    SvarSlet
  3. Det er rigtigt, at han arbejdede hårdt. Han blev 87 år alligevel. Hun kun 82 år. Jeg kan betro dig Rimkoger, min morfar var meget stolt af sin morfar.

    SvarSlet